Kycklingwook med risnudlar
Ikväll kom jag på en egen wook med kyckling, grönsaker och risnudlar. När man hör ordet nudlar tänker nog många att det är ägg i. MEN det finns tre olika sorters nudlar, risnudlar, äggnudlar och glasnudlar. Ris- och glasnudlar innehåller icke ägg. Dock viktigt att man läser innehållsförteckningen först för att vara på säkra sidan!
Jag gjorde middagen så här:
Jag skar kycklingfiléerna i bitar och stekte dem. Sedan hackades grön, röd och gul paprika och lite gul lök. Detta åkte ner i en wookpanna, men det går bra att använda en större stekpanna, med lite rapsolja. Det stektes en stund och sedan åkte lite vitt vin i så att grönsakerna kunde mjukna bättre. Sedan blandade jag i kycklingen och kryddade med paprikapulver, lite ingefärapulver, lökpulver, salt, svartpeppar, grönsaksbuljong. Nu åkte också den viktigaste ingrediensen i pannan, sötsur sås! Det finns att köpa färdig men man kan också göra själv med lite annansjuice, vitlök osv osv.
När allt står och puttrar kan man göra nudlarna. Följ bara anvisningarna på paketet. Det går väldigt fort och är väldigt smidigt, det tar totalt 5 minuter!
När nudlarna var klara så åkte en soyagrädde ner i wooken. Nu när jag tänker efter blev det inte direkt någon wook, men det låter så gott, wook. Sist men inte minst blandades nudlar och "wook" samman och nu är det klart! Jätte jätte gott, ni måste prova!
Tips, den gröna paprikan kan vara besk när den är rå. Men om du tillagar den blir den söt och jättegod. Ett annat tips är att ta lite av den sötsura såsen på maten när den serveras. Eller lite soya tarriaki, om man gillar de salta. Njut nu!
