Knäckig chokladkaka
Här kommer ett recept på en supergod kladdig och knäckig kaka.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150 g margarin i en kastrull och blanda i 2 msk ljus sirap. Tillsätt 3 dl socker, 1,25 dl vatten och sikta i 3 dl mjöl och 1,25 dl kakao. Blanda allt samman till en smet. Smöra och bröa, med mjöl, en rund bakform och häll i smeten. Ställ in kakan i ugnen i 20 minuter.
När kakan står i ugnen kan du göra knäcken.
Gör så här:
Bryn 1,5 dl havregryn och 1 dl kokosflingor i en kastrull tills de får en gyllenbrun färg. Blanda i 100 g margarin och låt det smälta. Häll i 2 msk farinsocker och 2 msk sirap och rör ihop allt.
Efter att kakan varit i ugnen i 20 minuter ta ut den. Lägg ett jämt lager knäck på kakan och låt den stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
Jag tycker det är gott med lite vaniljglass till men det är ju en smaksak. Mumsa på!
Sätt ugnen på 175 grader. Smält 150 g margarin i en kastrull och blanda i 2 msk ljus sirap. Tillsätt 3 dl socker, 1,25 dl vatten och sikta i 3 dl mjöl och 1,25 dl kakao. Blanda allt samman till en smet. Smöra och bröa, med mjöl, en rund bakform och häll i smeten. Ställ in kakan i ugnen i 20 minuter.
När kakan står i ugnen kan du göra knäcken.
Gör så här:
Bryn 1,5 dl havregryn och 1 dl kokosflingor i en kastrull tills de får en gyllenbrun färg. Blanda i 100 g margarin och låt det smälta. Häll i 2 msk farinsocker och 2 msk sirap och rör ihop allt.
Efter att kakan varit i ugnen i 20 minuter ta ut den. Lägg ett jämt lager knäck på kakan och låt den stå i ugnen ytterligare 5 minuter.
Jag tycker det är gott med lite vaniljglass till men det är ju en smaksak. Mumsa på!
