sugarformore.webblogg.se

En blogg om lite annorlunda bakning

Chokladbiscuit

Publicerad 2014-02-05 20:15:42 i Bakning,

Med all den fritid jag egentligen inte hade igår hittade jag på en alldeles egen kaka. Med mina allergier kan man omöjligt göra chokladbiskvier. Men dem ser ju så goda ut och just därför kom jag på ett allternativ till biskvier. Jag kallar dem för Chokladbiscuit's eller Chokladbiscuit.
 
Biscuitbottnen:
Jag blandade 4 dl havregryn, 100 g margarin och 4 msk ljus sirap i en kastrull. När margarinet smält och jag rört ihop de hela till en smet klicka jag ut det på bakplåtspapper. Jag plattade till dem med en sked och såg till att dem blev runda och fina. Sedan åkte dem in i ugnen på 175 grader i ca 13 minuter. När bottnarna var klara fick dem stå och svalna.
 
Krämen:
Jag vispade, med elvisp, ihop 3 dl havregryn, 100 g margarin, 3/4 dl strösocker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 2 msk vatten. När alla ingredienserna blivit till en smet bredde jag, med händerna, ut den på biscuitbottnarna. Ju mer kräm i mitten desto mer likt en biskvi.
 
Man kan låta dem svalna en stund i kylen och samtidigt smälta choklad under ett vattenbad. Mellan 50 och 100 g mörk choklad kommer att gå åt. Om det inte räcker med 50 g är det bara att smälta mer.
 
När chokladen hade smält doppade jag kakorna så att endast krämen täcktes av choklad. Det är fint när det bruna från biscuitbottnen syns tycker jag. Då jag doppat alla mina chokladbiscuit's i chokladen fick dem stå i kylen tills de hade stelnat. Sedan var dem klara att ätas och om jag får säga det själv så, mums!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fredrika Wissing

Jag är en tjej som tycker om att baka, träna och umgås med familj och vänner. Andra intressen är också mode och inredning. En stor del av mig är att jag är allergisk. På grund utav detta så kommer alla mina recept och tips som läggs ut här inte innehålla ägg, mjölk eller nötter!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela