Chokladbiscuit

Biscuitbottnen:
Jag blandade 4 dl havregryn, 100 g margarin och 4 msk ljus sirap i en kastrull. När margarinet smält och jag rört ihop de hela till en smet klicka jag ut det på bakplåtspapper. Jag plattade till dem med en sked och såg till att dem blev runda och fina. Sedan åkte dem in i ugnen på 175 grader i ca 13 minuter. När bottnarna var klara fick dem stå och svalna.
Krämen:
Jag vispade, med elvisp, ihop 3 dl havregryn, 100 g margarin, 3/4 dl strösocker, 2 msk kakao, 1 tsk vaniljsocker och 2 msk vatten. När alla ingredienserna blivit till en smet bredde jag, med händerna, ut den på biscuitbottnarna. Ju mer kräm i mitten desto mer likt en biskvi.
Man kan låta dem svalna en stund i kylen och samtidigt smälta choklad under ett vattenbad. Mellan 50 och 100 g mörk choklad kommer att gå åt. Om det inte räcker med 50 g är det bara att smälta mer.
När chokladen hade smält doppade jag kakorna så att endast krämen täcktes av choklad. Det är fint när det bruna från biscuitbottnen syns tycker jag. Då jag doppat alla mina chokladbiscuit's i chokladen fick dem stå i kylen tills de hade stelnat. Sedan var dem klara att ätas och om jag får säga det själv så, mums!