Schakrutor
Här kommer ett recept på schackrutor som jag bakade igår för första gången. Dessa blev riktigt bra om jag får säga det själv. Det var kul att det var så lätt att göra dem så proffsiga.
Jag vispade med elvisp 200 gram margarin och 1 dl socker i en bunke. När detta var noga blandat blandade jag i ca 4,5 dl mjöl. Degen får dock inte bli för kladdig. Du ska kunna jobba med den. Sedan delade jag upp degen i två delar. I den ena blandade jag i 2 msk vaniljsocker och i den andra 2 msk kakao.
Nu delade jag upp de båda degarna återigen i två delar. Jag rullade ut degarna till fyra lika långa längder. Sedan lade jag en vit längd och en mörk längd bredvid varandra. De andra två längderna lade jag på dem andra två. Den vita längden på den mörka och den mörka på den vita.
Jag körde runt lite plastfolie och lade kaklängden i kylen i 1 timme. Efter 1 timme tog jag ut längden och skar upp ca 1 cm tjocka kakor och lade dessa på en plåt med bakplåtspapper. Plåten åkte in i ugnen på 175 grader i ca 12 minuter.
MUMS!



