Morotskaka med lime
Nu ikväll gjorde jag för första gången i mitt liv en morotskaka. "Vanlig" morotskaka innehåller både ägg och mjölk. Men icke i denna!
Så här gjorde jag:
Jag blandade 2 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 1 nypa salt, 1 1/2 tsk malen kanel, 1 tsk malen kardemumma, 1 tsk malen ingefära. Efter det tillsatte jag 1 dl matlagningsgrädde gjord på soya, 1 dl rapsolja och 4 1/2 dl rivna morötter och blandade allt samman till en tjock smet. Jag bröade en rund sockerkaksform med vetemjöl och hällde i smeten. Kakan fick åka in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter.
Medan kakan stod i ugnen gjorde jag frostingen så här:
Jag blandade 50 gram margarin, 4 dl florsocker, 1 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl naturell soya yoghurt och skalet från 1 hel lime. För att undvika klumpar så använde jag elvispen.
När kakan var klar fick den svalna helt innan frostingen åkte på. Sedan dekorerade jag med lite lime. Mumsigt!


