sugarformore.webblogg.se

En blogg om lite annorlunda bakning

Chokladrutor

Publicerad 2014-01-31 16:24:00 i Bakning,

Nu kommer receptet på chokladrutor. Men många känner nog mer igen det som kärleksmums eller mockarutor. Jag kallar det chokladrutor och jag gör dem såhär:
 
Detta är för ca 9 stora rutor. Vill man ha fler så dubbla bara satsen. 
 
Men jag börjar med att blanda 3 dl vetemjöl, 2 dl socker, 2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker och 3 msk kakao. Sedan smälter jag 50 g margarin och blandar i 2,25 dl havredryck eller vatten. När vätskan är klar åker det ner tillsammans med de torra ingredienserna. Jag rör om med en visp för att få bort eventuella klumpar tills smeten ser slät ut. Ugnen är satt på 175 grader och smeten åker i en rektangulär form. Jag använder antingen bakplåtspapper till formen eller så bröar jag den med maragrin och vetemjöl. Det står i ugnen ca 40 minuter, håll koll!
 
När kakan står i ugnen gör jag glasyren. Jag blandar 50 g margarin, 2,5 msk vatten och 3 msk kakao i en kastrull. När margarinet har smält tar jag av kastrullen från plattan och siktar i 2 dl florsocker. Jag vispar smeten tills den blir slät och utan klumpar.
 
När kakan är klar låter jag den svalna en stund innan glasyren åker på. Glasyren kan smälta annars. När allt har svalnat brer jag över ett jämt lager med glasyr över kakan och strör över kokosflingor. Jag brukar låta den stå i kylen en stund innan jag skär upp rutorna. Men efter de skär jag den i lagom stora rutor. Klart och mumsigt gott!
Taskig bild, jag vet.
 
Tips, Istället för kokosflingor som dekoration kan man använda strössel.
 
 

Om

Min profilbild

Fredrika Wissing

Jag är en tjej som tycker om att baka, träna och umgås med familj och vänner. Andra intressen är också mode och inredning. En stor del av mig är att jag är allergisk. På grund utav detta så kommer alla mina recept och tips som läggs ut här inte innehålla ägg, mjölk eller nötter!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela